Kesän Työpajat

Kesällä 2020 TaikaBox ry toteuttaa monipuolista yhteisöllistä taidetoimintaa yhteistyössä Kulttuuritalo Valveen kanssa sekä paikallisen taiteilijan Mirjami Mäkelän ohjaamana. Kesän aikana voit löytää itsesi taidepolulta Varjakan venesataman läheisyydessä kasvavasta metsästä. Taidepolulle luodaan kesän mittaan yhteisöllisiä taidepisteitä, joissa voit kokea ja luoda taidetta luonnonmateriaaleja hyödyntämällä. Lisätietoa taidepolusta tullaan julkaisemaan tällä sivulla kesäkuun aikana.

Heinäkuussa voit osallistua myös intensiiviseen, viikon mittaiseen Warjakka Art Labiin tai kerran viikossa kokoontuvaan WARJAKKA PUUTARHAN biotaide -ryhmään. Ryhmät työskentelevät ulkona Varjakan sataman, kartanon ja Varjakantien kivijalkojen läheisyydessä. 

Warjakka Art Lab järjestetään 6.-10.7.2020 klo 10-14. Se tutustuttaa osallistujia paikkasidonnaiseen ja prosessi-keskeiseen taiteelliseen työskentelyyn. Tämä kurssi ohjaa osallistujia ympäristön havainnointiin ja sen hyödyntämiseen taiteen tekemisessä sekä kannustaa kokeilemaan monitaiteellisia työskentelymenetelmiä. 


WARJAKKA PUUTARHAN biotaide -ryhmä kokoontuu maanantaisin 6.7. / 13.7. / 20.7. /27.7. klo 16-18. Ryhmän tavoitteena on kehittää puutarhanhoitoon liittyvää biotaidetta mm. yhdistelemällä monitaiteellisia menetelmiä ja kokeellista työskentelyä. Heillä on käytössään myös WARJAKKA PUUTARHAN kasvatuslaatikoita.


WARJAKKA PUUTARHAN biotaide ja Warjakka Art Labin osallistujat pääsevät kehittämään kokeilujaan oman kiinnostuksensa mukaan esim. ääni-, media-, visuaali-, esittävän taiteen sekä käsityötaiteen keinoja soveltaen. Osallistujat tutustuvat myös Warjakan tarinat -lisätty todellisuusgalleriaan ja heillä on mahdollisuus asentaa kurssien aikana luotuja kokeiluja virtuaaligalleriaan.

Kursseille ovat tervetulleet kaikenikäiset ja tasoiset osallistujat. Et tarvitse aikaisempaa kokemusta taiteen tekemisestä. Alle kouluikäiset ovat tervetulleita huoltajan kanssa. Molemmille kursseille otetaan 15 osallistujaa maksimissaan. Kurssit ovat ilmaisia, mutta niihin vaaditaan sitoutumista. Ilmoittautumiset 30.6. mennessä Mirjamille sähköpostiin: makela.mirjami@gmail.com 

Ilmoittautumisen yhteydessä kerro nimesi, ikäsi sekä puhelinnumerosi.
Projekti on osa Oulun kaupungin ja Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittamaa Kaupunginosataiteilija-kokeiluhanketta.


Tule rohkeasti taiteen pariin!

1 COMMENT
  • Warjakan taidepolulla ja puutarhalla tutustumassa – Purua ja porua
    Reply

    […] taidepolku on osa Warjakka-projektia, samoin kuin Warjakka Art Lab ja ”Warjakka puutarha”. Projektin tavoitteena on sekä parantaa asukkaiden viihtyvyyttä että […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *