Blogi: Kaupunginosataiteilijan tervehdys

Hei!

Minä olen Mirjami ja on kunnia toimia Varjakan kaupunginosataiteilijana tämä kesä! Olen asunut Varjakassa pian kaksi vuotta ja rakastunut tähän paikkaan. Alusta asti olen haaveillut taiteen ja kulttuurin lisääntymisestä Varjakan alueella. Tämä alue on niin kaunis ja jopa mystinen, että se ansaitsee erityistä huomiota. Alueen historia sekä muuttuva metsä Varjakan ympärillä ovat ainutlaatuisia.

Vuodesta 2018 olen vienyt tekemiäni neulegraffiteja Varjakan kartanon takana kulkevalle Lintulenkille. Olen halunnut ilahduttaa, ihmetyttää ja inspiroida ohikulkijoita taiteella joka on yllättävässä paikassa. Tavoitteeni on herätellä ihmisiä havainnoimaan ympäristöään. Osa teoksista on suoraan polun varrella, mutta osan olen asetellut hieman huomaamattomammin syvemmälle metsään tai kuusen oksien siimekseen. Oletko sinä huomannut niitä? 

Toivon, että taideteokset inspiroivat jokaista kokeilemaan ja keksimään mitä erilaisimpia tapoja toteuttaa itseään. Voit koota oman taideteoksen takapihallesi tai mökkitien varteen. Tutki teoksia ja ota sinua kiinnostavat ideat, materiaalit ja työtavat testiin! Ilmoittaudu myös mukaan heinäkuussa oleviin työpajoihin, joissa teemme monipuolisesti taidetta osallistujia kiinnostavilla menetelmillä.

Palava into taiteen tekemiseen ja itseilmaisuun on saanut minut kokeilemaan useita eri taiteen lajeja. Olen spraymaalannut taideteoksia bussipysäkeille, virkannut neulegraffiteja, valokuvannut vuosia, maalannut, piirtänyt, kirjoittanut runoja ja tarinoita, tehnyt videoita sekä lyhytelokuvia. Parasta on, että näitä kaikkia voi yhdistää ihan miten haluaa! Olen iloinen että voin hyödyntää laajaa osaamista kesän aikana Varjakassa ja etenkin heinäkuun taidepajoissa.

Tervetuloa nauttimaan luonnosta ja taiteesta Varjakan Lintulenkille, satamaan ja kartanolle! Olen innoissani tulevasta kesästä. Minua saa tulla jututtamaan kun metsässä tavataan!

Aurinkoisia päiviä toivottaen, Mirjami

Mirjami on valmistunut vuonna 2019 Elokuva- ja TV-alan medianomiksi, erikoistuen tuotantoon ja käsikirjoittamiseen.

Mirjamin taidetta löytää Instagramista @mirjamiart sekä Facebookista sivulta Mirjami Mäkelä ART.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *